Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische schrijfwijze

Hoe kan ik z=3(cos30°-isin30°) in goniometrische schrijfwijze schrijven?

Dit heb ik al geprobeerd:

beide hoeken +180
beide hoeken -180

Maar dit dit gaat dan enkel op voor één van de hoeken... Hoe moet ik dit aanpakken?

Alvast bedankt...

An
3de graad ASO - zaterdag 25 september 2004

Antwoord

aangezien cos(-a)=cos(a) en sin(-a)=-sin(a) kun je voor cos30°-isin30° ook schrijven:
cos(-30°)+isin(-30°).
Ik neem aan dat je er dan zelf wel verder uitkomt.

hk
zaterdag 25 september 2004

©2001-2024 WisFaq