Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is de prijs per bundel en hoeveel stuks zitten er in een doos?

Een artikel heeft een afmeting van 30 cm er gaat 15 meter in een bundel, 1800 meter in een doos. De prijs per 100 m is 12,84.
Vraag: Wat is de prijs per bundel en hoeveel stuks zitten er in een doos?

P. Jan
Iets anders - vrijdag 24 september 2004

Antwoord

Als de prijs per 100 meter € 12,84 is (ik ga even uit van Euro's), dan wil dat zeggen:
- dat 1 meter € 12,84 : 100 = € 0,1284 kost.
- dat 15 meter € 0,1284 * 15 = € 1,926 € 1,93 kost.

Als er 1800 meter in een doos gaat en een bundel 15 meter is, dan gaan er 1800:15 = 120 in een doos.

Naar mijn mening is de lengte van een artikel niet van toepassing zoals jij de vraag stelt. Wel kunnen we nog zeggen dat er 15:0,3 = 50 artikels in een bundel gaan en 1800:0,3 = 6000 in een doos. (30 cm = 30:100 meter = 0,3 meter)

Daniel
vrijdag 24 september 2004

©2001-2024 WisFaq