Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitwerken van (tanČa - 1)/(tanČa + 1)

Ik zou de oefening (tan2a - 1)/(tan2a + 1) moeten uitwerken, maar heb al vanalles geprobeerd en ik kom er niet uit, kunnen jullie me op weg helpen aub?
thx

Kristo
Student universiteit - donderdag 23 september 2004

Antwoord

Vervang eens tan2(a) door sin2(a)/cos2(a)
Vermenigvuldig dan teller en noemer met cos2a
We krijgen dan (sin2a-cos2a)/(sin2a+cos2(a))
Dit levert: -cos(2a)/1=-cos(2a).

Alternatieve aanpak:
Eerst uitdelen:
je krijgt: 1-2/(tan2a+1)=1-2cos2(a)=-cos(2a)
(want tan2a+1=1/cos2a).

hk
donderdag 23 september 2004

©2001-2025 WisFaq