\require{AMSmath} Logaritme Halo, ik zoek me een weg tussen al de log's en de problemen blijven komen :(van 0.5log(0.5logx) = 0.5log(2-(1/3)0.5logx) + 1 + 0.5log2vreselijk bedankt !!winny winny 2de graad ASO - woensdag 22 september 2004 Antwoord Dag WinnyIk zal je op weg helpen:0.5log(0.5log(x)) = 0.5log(2-(1/3)*0.5log(x)) + 1 + 0.5log(2)Þ0.5log(0.5log(x)) = 0.5log(2-(1/3)*0.5log(x)) + 0.5log(0.5) + 0.5log(2)Þ0.5log(0.5log(x)) = 0.5log( ( 2-(1/3)*0.5log(x) )*(0.5)*2)Þ0.5log(x) = ( 2-(1/3)*0.5log(x) )*(0.5)*2Stel nu 0.5log(x)=t en los bovenstaande eerstegraadsvergelijking op naar t. Reken vervolgens t om naar x.Veel succes Igor woensdag 22 september 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Halo, ik zoek me een weg tussen al de log's en de problemen blijven komen :(van 0.5log(0.5logx) = 0.5log(2-(1/3)0.5logx) + 1 + 0.5log2vreselijk bedankt !!winny winny 2de graad ASO - woensdag 22 september 2004
winny 2de graad ASO - woensdag 22 september 2004
Dag WinnyIk zal je op weg helpen:0.5log(0.5log(x)) = 0.5log(2-(1/3)*0.5log(x)) + 1 + 0.5log(2)Þ0.5log(0.5log(x)) = 0.5log(2-(1/3)*0.5log(x)) + 0.5log(0.5) + 0.5log(2)Þ0.5log(0.5log(x)) = 0.5log( ( 2-(1/3)*0.5log(x) )*(0.5)*2)Þ0.5log(x) = ( 2-(1/3)*0.5log(x) )*(0.5)*2Stel nu 0.5log(x)=t en los bovenstaande eerstegraadsvergelijking op naar t. Reken vervolgens t om naar x.Veel succes Igor woensdag 22 september 2004
Igor woensdag 22 september 2004
©2001-2024 WisFaq