Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

cos(4x)+sin(x/2)=0

De vraag is :
cos(4x)+sin(x/2)=0

Los op.
maar ik kom er echt niet uit :(
kan iemand me helpen?

christophe

christ
3de graad ASO - woensdag 22 september 2004

Antwoord

cos(4x)+sin(x/2)=0
dus
cos(4x)=-sin(x/2)

Gebruik nu de formule cos($\pi$/2+t)=-sin(t)
Je krijgt dan
cos(4x)=cos(1/2$\pi$+1/2x)
Dus
4x=1/2$\pi$+1/2x+2k$\pi$ of 4x=-1/2$\pi$-1/2x+2k$\pi$
Verder zal het dan wel lukken hoop ik!

hk
woensdag 22 september 2004

©2001-2024 WisFaq