Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Testen of een punt in een driehoek ligt(in drie D)?

Gegeven: p1=(0,7,6),p2=(8,0,8) en p3=(12,10,0), dit zijn dus punten in een drie-dimensionale ruimte.
De lijn l gaat door de punten q1=(7,8,9) en g2 =(10,11,12) en snijdt het vlak dat door p1 en p2 en p3 gaat in het punt s=(4,5,6). Hoe kan ik bewijzen of weerleggen dat het punt s=(4,5,6) in de driehoek ligt, die wordt gevormd door de punten p1, p2 en p3.

Remco
Student universiteit - woensdag 22 september 2004

Antwoord

Het antwoord op je vraag is te vinden in onze database. Zoek maar onder 'punt in driehoek' of onder 'coördinaatbepaling' en dan kom je vast wel verder.

MBL
donderdag 23 september 2004

©2001-2024 WisFaq