Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 2132 

Re: 1 = 0,9999999

Let op deze stelling.

1 = 0.99... (in oneindig)

stel a = 0.99... (in oneindig)

10a = 9.99... (in oneindig, a vermenigvuldigt x10)
a = 0.99... (in oneindig) -
----------------------------
9a = 9 (delen door 9 geeft-)
a = 1

maar a = 0.99... (in oneindig). Weird of niet?

B. de
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 20 september 2004

Antwoord

Dit is ook een aanpak om aan te tonen dat 0,999... =1
Deze manier wordt vaak gebruikt om de som van (eventueel oneindige) meetkundige rij te bepalen, of liever gezegd daar een formule voor af te leiden.
In feite gaat het ook om een oneindige meetkundige rij: 0,999...= 0,9+0,09+0,009+ ...

gk
maandag 20 september 2004

©2001-2024 WisFaq