Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Mogelijke functievoorschrifen als twee punten gegeven zijn

de punten (0;0) en (30;0) zijn gegeven. wat zijn dan de mogelijke functievoorschriften als het een tweedegraadsfunctie moet zijn ?

rob
3de graad ASO - zondag 19 september 2004

Antwoord

Beste Rob,
Naast de bekende ax2+bx+c notatie ken je misschien ook wel:
a(x+p)(x+q)
Deze laatste is handig om de nulpunten te vinden. In jouw geval weten we beide nulpunten reeds: x=0 en x=30. Ofwel:
a(x+0)(x-30) = ax2-30ax
Of a(x2-30x) = y
Het maakt dus niets uit wat 'a' is en zijn er dus oneindig veel.

M.v.g.
Peter

PHS
zondag 19 september 2004

©2001-2024 WisFaq