Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derde graadsvergelijkingen ontbinden

Wij moeten voor de Praktische OPdracht van Wiskunde ook derdegraadsvergelijkingen oplossen. Wij hebben het als volgt gedaan: B.v. x3-x2-6x=0 dan ontbinden in factoren x(x2-x-6)=0 en dan x(x+2)(x-3)=0 en dan hebben we toegepast ABC=0 dus x=0 of x=-2 of x=3 . Op deze site hebben we de formule van Cardano gezien voor het oplossen van derdegraadsvergelijkingen. Klopt onze manier ook??? Of hebben we het fout gedaan?

Gerald
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 17 april 2002

Antwoord

Dat klopt helemaal! Uiteraard ga je ontbinden in factoren als dat kan! Bij deze vergelijking (met alleen termen met x er in) kan het ook altijd, want je kunt x buiten haakjes halen! En dat is wel zo handig!

WvR
woensdag 17 april 2002

©2001-2025 WisFaq