Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraadsfuncties

ik moet een oefening maken maar ik geraak er niet aanuit kan iemand me pls helpen?!

twee miniatuurvliegtuigjes beschrijven tijdens het opstijgen een parabolische baan. De hoogte van elk vliegtuigje kunnen webeschrijven met een formule van :
h = a . s2

Na een horizontale verplaatsing van 10 m heeft het eerste vliegtuigje een hoogte van 2m en het tweede vliegtuigje 5 m hoog.

* bepaal voor elk vliegtuigje een vergelijking van zijn parabolische baan.

* Bepaal de hoogte van elk vliegtuigje na een horizontale verplaatsing van 5m.

ik hoop dat iemand me kan helepen xxx

Stefan
2de graad ASO - zaterdag 18 september 2004

Antwoord

Ik neem dat bij h=a·s2 de h staat voor de hoogte en s voor de horizontale verplaatsing. a is een constante. Dan is het een kwestie van invullen:

s=10
h=5
Dus: 5=a·102 Þ a=0,05

Dus als s=5 dan s invullen in h=0,05·s2
Valt mee... toch?

WvR
zaterdag 18 september 2004

©2001-2024 WisFaq