Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Identiteiten bewijzen

tan(a+b).tan(a-b) = [tana.cotb - cota.tanb] / [cota.cotb - tgana.tanb]

Nu was ik al gekomen tot het feit dat
tan(a+b) = [tana+tanb] / [1+tana.tanb]
maar dat helpt niet veel verder, en op eenzelfde noemer zetten is ook niet echt een goede optie? Graag wat hulp
Maandag examen!!!

Smetje
3de graad ASO - vrijdag 17 september 2004

Antwoord

Dag Smetje:

U zegt dat tan(a+b)=[tan(a)+tan(b)]/[1+tan(a)*tan(b)]. Dat klopt niet, het moet zijn tan(a+b)=[tan(a)+tan(b)]/[1-tan(a)*tan(b)].

Als je nu ook de formule voor tan(a-b) achterhaalt, kan je het linkerlid uitwerken.

Kom je hetzelfde uit als het rechterlid?
TIP=vermenigvuldig teller en noemer van het rechterlid met (tan(a)*tan(b)).

Veel succes

Igor
vrijdag 17 september 2004

©2001-2024 WisFaq