\require{AMSmath} Oplossen van een exponentiele vergelijking ik heb als voorbeeld een simpele formule23=8stel je hebt precies hetzelfde met een andere formule zoiets als 6*=256 ofzoeits hoe kun je dan * berekenen is daar een formule voor... i.p.v steeds die machten een voor een gaan uit te proberen NBN Leerling mbo - woensdag 15 september 2004 Antwoord Je kunt eens kijken op Rekenregels machten en logaritmen. Je zult zien dat machten en logaritmen veel met elkaar te maken hebben.Een vergelijking als 6x=256 zou je kunnen oplossen door links en rechts de logaritme te nemen en dan dat verder uit te werken. Je krijgt dan iets als:Via onderstaande zoekopdracht kan je meer voorbeelden vinden. Zie Zoeken naar exponentiele vergelijkingen WvR woensdag 15 september 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb als voorbeeld een simpele formule23=8stel je hebt precies hetzelfde met een andere formule zoiets als 6*=256 ofzoeits hoe kun je dan * berekenen is daar een formule voor... i.p.v steeds die machten een voor een gaan uit te proberen NBN Leerling mbo - woensdag 15 september 2004
NBN Leerling mbo - woensdag 15 september 2004
Je kunt eens kijken op Rekenregels machten en logaritmen. Je zult zien dat machten en logaritmen veel met elkaar te maken hebben.Een vergelijking als 6x=256 zou je kunnen oplossen door links en rechts de logaritme te nemen en dan dat verder uit te werken. Je krijgt dan iets als:Via onderstaande zoekopdracht kan je meer voorbeelden vinden. Zie Zoeken naar exponentiele vergelijkingen WvR woensdag 15 september 2004
Zie Zoeken naar exponentiele vergelijkingen
WvR woensdag 15 september 2004
©2001-2024 WisFaq