Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe schrijf je dit op in een formule?

Hoe schrijf je dit op in een formule?
Plant 1 is 1,5 cm en groeit 11 mm per dag
Plant 2 is 7,5 cm en groeit 8 mm per dag

R.Graa
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 15 september 2004

Antwoord

Hoi

Ik zal voor u "plant 1" even uitleggen. Ik herinner u er aan dat 10 mm = 1 cm. Stel we noemen "y" de totale lengte van de plant en "x" het aantal dagen die voorbij zijn.

Na 0 dagen is "plant 1" (1.5 cm) lang
Na 1 dag is "plant 1" (1.5 + 1.1) =2.6 cm lang
Na 2 dagen is "plant 1" (1.5 + 1.1 +1.1)= 1.5 + 1.1 * 2 = 3.7 cm lang
...
Na x dagen is "plant 1" 1.5 + 1.1*x cm lang

De formule (in cm) is dus

y= 1.5 + 1.1 * x

(y= totale lengte) (x=aantal dagen verstreken)

Versta je? Probeer nu even zelf "plant 2".

Succes

Igor
woensdag 15 september 2004

©2001-2024 WisFaq