Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitrekenen

hallo ik wil graag wete hoe ik de inhoud kan berekenen van een voorwerp.. bijvoorbeeld in wiskunde boek
Vragen ze wat is de inhoud van het boek of geven ze 3 getallen zoals
11.5cm bij 6.1cm bij 3.7 cm en dan vragen ze Bereken de inhoud .. kan iemand me helpe!!

alvast bedankt

Johnny
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 15 september 2004

Antwoord

Hallo Johnny

U vraagt hoe de inhoud te berekenen van een "boek". Een boek heeft de vorm van een balk, zie onderstaande tekening:

q27390img1.gif

(niet op schaal getekend)

De formule voor het volume van een balk is = hoogte * diepte * breedte. In uw geval wordt dit:

Volume= 3,7 * 11,5 * 6,1 = 259,555 cm3 (vergeet de eenheid niet! = cm3)

Probeer in het vervolg wel zelf even te zoeken op WisFaq, bij de reeds beantwoorde vragen. Links op de homepage van WisFaq kan u klikken op "zoeken" (of klik hier). Gebruik bijvoorbeeld de volgende zoektermen: "balk volume". U zal zien dat uw vraag reeds eerder werd beantwoord!

Groetjes

Igor
woensdag 15 september 2004

©2001-2024 WisFaq