Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 27379 

Re: Complexe getallen omschrijven

1) r = 1 en phi is 1047/869 p?
(Na gebruik Excel Solver)

2) na vermenigvuldiging krijg ik de volgende noemer:
(1-ei*phi)(1+ei*phi) = (1-e2*i*phi)
Deze is niet reeel, wat doe ik fout?

mrbomb
Student universiteit - dinsdag 14 september 2004

Antwoord

1) r=1 en phi = arctan(3/4)+p
2) Het complex toegevoegde van 1 - exp(i phi) is 1 - exp(-i phi) (schrijf desnoods exp(i phi) eens uit in termen van cos en sin om dit in te zien)

cl
dinsdag 14 september 2004

©2001-2024 WisFaq