\require{AMSmath} Stelsel differentiaalvergelijkingen oplossen Hallo.Bepaal de oplossing van het volgende stelsel differentiaalvergelijken.x'(t) = 3x(t) + z(t)y'(t) = 3y(t) + z(t)z'(t) = x(t) + y(t) + 2z(t)die voldoet aan x(0)= 3 , y(0)= 1 , z(0)= -1.Ik heb mbv de matrix:3 0 10 3 11 1 2de eigenwaarden en eigenvectoren berekend.l=1 eigenvector:11-2l=3 eigenvector:1-10l=4 eigenvector:111Verder dan dit kom ik niet.Alvast bedankt Mark Student hbo - dinsdag 14 september 2004 Antwoord dag Mark,de algemene oplossing van het stelsel differentiaalvergelijkingen wordt dan:Het berekenen van de constanten laat ik aan jou over.groet, Anneke dinsdag 14 september 2004 Re: Stelsel differentiaalvergelijkingen oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo.Bepaal de oplossing van het volgende stelsel differentiaalvergelijken.x'(t) = 3x(t) + z(t)y'(t) = 3y(t) + z(t)z'(t) = x(t) + y(t) + 2z(t)die voldoet aan x(0)= 3 , y(0)= 1 , z(0)= -1.Ik heb mbv de matrix:3 0 10 3 11 1 2de eigenwaarden en eigenvectoren berekend.l=1 eigenvector:11-2l=3 eigenvector:1-10l=4 eigenvector:111Verder dan dit kom ik niet.Alvast bedankt Mark Student hbo - dinsdag 14 september 2004
Mark Student hbo - dinsdag 14 september 2004
dag Mark,de algemene oplossing van het stelsel differentiaalvergelijkingen wordt dan:Het berekenen van de constanten laat ik aan jou over.groet, Anneke dinsdag 14 september 2004
Anneke dinsdag 14 september 2004
©2001-2024 WisFaq