Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cilindervormige mazouttank

mijn tank heeft een diameter van 1.28m, lengte 2.75m, de inhoud zou hiervan 2900l moeten zijn(volgens fabrikant).
ik heb een excelfile gevonden waar ik deze maten ingeef maar mijn inhoud is dan veel groter. ook op een link naar een andere site waar ik lengte en diameter kan veranderen klopt de inhoud(liters) niet met de gegeven op mijn citerne.
kan iemand mij bevestigen of deze maten en vooral de inhoud kloppen.
en hoe moet ik dan een juiste peilstok maken

bart k
Ouder - maandag 13 september 2004

Antwoord

Als de tank aan de beide uiteinde bolvormig is, dan is het volume V te berekenen uit de inhoud van een bol (4/3$\pi$R3 + de inhoud van een buis $\pi$R2L:
V=4/3$\pi$(0,64)3+$\pi$(0.64)2(2,75-128)=2990.
En een tank 100% vullen is zeer moeilijk, dus de opgave van 2900 liter klopt wel.

Zie Demo vloeistoftank

TvR
dinsdag 14 september 2004

©2001-2024 WisFaq