\require{AMSmath} Symmetrisch element van een complex getal Bereken het symmetrisch element van 3+2i in C,. (C verz. complexe getallen en . is de vermenigvuldiging in C) Brian Student hbo - dinsdag 16 april 2002 Antwoord Ik doe een gooi: Stel dat het symmetrisch element van een complex getal z gelijk is aan -z dan zou het symmetrisch element 3+2i moeten zijn -(3+2i) Als je het symmetrisch element van een complex getal z definieert als 1/z dan moet je dus uitrekenen 1/(3+2i) dit gaat als volgt: je weet dat uit 1/(3+2i) i.h.a. ook weer een complex getal moet volgen: a+ib 1/(3+2i) = a + ib $\leftrightarrow$ 1 = (a + ib)(3 + 2i) $\leftrightarrow$ 1 = 3a + 2ia + 3ib - 2b $\leftrightarrow$ 1 = (3a - 2b) + i.(2a + 3b) -$\to$ 3a-2b=1 EN 2a+3b=0 Dit stelsel kun je oplossen en dan heb je a en b (mind you: a en b zijn REELE getallen) hope this helps. groetjes, Martijn mg donderdag 18 april 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken het symmetrisch element van 3+2i in C,. (C verz. complexe getallen en . is de vermenigvuldiging in C) Brian Student hbo - dinsdag 16 april 2002
Brian Student hbo - dinsdag 16 april 2002
Ik doe een gooi: Stel dat het symmetrisch element van een complex getal z gelijk is aan -z dan zou het symmetrisch element 3+2i moeten zijn -(3+2i) Als je het symmetrisch element van een complex getal z definieert als 1/z dan moet je dus uitrekenen 1/(3+2i) dit gaat als volgt: je weet dat uit 1/(3+2i) i.h.a. ook weer een complex getal moet volgen: a+ib 1/(3+2i) = a + ib $\leftrightarrow$ 1 = (a + ib)(3 + 2i) $\leftrightarrow$ 1 = 3a + 2ia + 3ib - 2b $\leftrightarrow$ 1 = (3a - 2b) + i.(2a + 3b) -$\to$ 3a-2b=1 EN 2a+3b=0 Dit stelsel kun je oplossen en dan heb je a en b (mind you: a en b zijn REELE getallen) hope this helps. groetjes, Martijn mg donderdag 18 april 2002
mg donderdag 18 april 2002
©2001-2024 WisFaq