Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkant in ellips

Opgave:
In de ellips E- x2/a2 + y2/b2=1 wordt een vierkant beschreven waarvan de zijden evenwijdig zijn met de assen. Bereken de zijde van dit vierkant.

Dit deed ik:
lange as= 2a=12
kote as= 2b=8

Maar hoe kan ik verder want voor de rest is er toch niets gegeven??

Alvast bedankt...

Sabine
3de graad ASO - maandag 13 september 2004

Antwoord

Ik begrijp niet waar die 12 en die 8 vandaan komen.
Maar....er is toch gegeven dat het om een vierkant gaat?
Je kunt de hoekpunten van het vierkant schrijven als (p,p), (p,-p) (-p,p) en (-p,-p).
Deze vier punten moeten op de ellips liggen, dus moet p voldoen aan p2/a2+p2/b2=1.
Druk nu p uit in a en b.
De zijde van het vierkant is dan 2p (uitdrukken in a en b)

hk
maandag 13 september 2004

©2001-2024 WisFaq