Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van logaritmische vergelijkingen

Hallo,

Ik ben met wiskunde bezig met het oplossen van logaritmische vergelijkingen,maar ik begrijp er eerlijk gezegd echt helemaal niets van misschien dat u me een steuntje in de rug kunt geven en wat informatie kunt geven hoe ik het best te werk kan gaan?het gaat om dit soort sommen:Los op:3log x=2*3log5
:3log x=3log5+3log2
:5log x=3*5log2-2*5log3

Marusc
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 september 2004

Antwoord

Beste,

Dat je er niets van begrijpt komt waarschijnlijk omdat je de rekenregels voor logaritmen niet (goed) beheerst.

1. 3Log x = 2·3Log 5

Het rechterlid kan je schrijven als: 3Log 52
3Log x = 3Log 25
Hier pas je toe de algemene regel:
gLog an= ngLog a

2. 3Log x = 3Log 5 + 3Log 2
Het rechterlid kan je schrijven als: 3Log 5·2
3Log x = 3Log 10
Hier pas je toe de algemene regel:
gLog a + gLog b = gLog a·b

3. 5Log x = 5Log 8 - 5Log 9
Het rechterlid kan je schrijven als:
5Log 8/9
5Log x = 5Log 8/9
Hier pas je toe de algemene regel:
gLog a - gLog b = gLog a/b

Vriendelijke groet

pl
maandag 13 september 2004

©2001-2024 WisFaq