Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Arctanx = 1/tanx ?

Hallo,

Is de arctanx hetzelfde als 1/tanx.

en arccosx -- 1/cosx ?

Bedankt :)

Peter
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 september 2004

Antwoord

Het antwoord is in beide gevallen: nee!
De functies arctan en arccos zijn de zogenaamde inverse functies van de tan resp. cos-functie.
Om een voorbeeld te geven: omdat tan1/4$\pi$ = 1, is arctan(1)=1/4$\pi$. Idem: omdat cos1/3$\pi$ = 1/2, is arccos1/2 = 1/3$\pi$.
De functies 1/tan(x) en 1/cos(x) zijn de omgekeerde functies van tan resp. cos.
Als voorbeeld: tan1/3$\pi$ = √3 en dus 1/tan(1/3$\pi$) = 1/√3

MBL
zondag 12 september 2004

©2001-2024 WisFaq