To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Complexe getallen in GR

Hallo, ik heb het geprobeerd uit te vogelen maar ik kan er maar niet achter komen:

cos(p) = -1 Dat weet iedereen. En dat rekent mijn GR dan ook uit.

Uit e^(pi) = -1 volgt dat (-- de i-de-machts-wortel --) ln(iÖ(-1)) = p

Waarom kan ik hier niet de cosinus van nemen met mijn GR? Ik krijg een "ERR:DATA TYPE"?

Marco
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 september 2004

Antwoord

Hallo Marco,

Zet je GR op de mode "complexe getallen". Je hebt niet verteld welke GR je gebruikt, maar op de TI-83(+) van Texas Instruments kun je dat doen door op MODE te drukken en dan "Real" te veranderen in "a+bi".

Daniel
zondag 12 september 2004

 Re: Complexe getallen in GR 

©2001-2025 WisFaq