Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische ongelijkheid

Los algebraïsch op:
  • log x + log(x-3) 1

Wilber
Iets anders - zondag 12 september 2004

Antwoord

Hoe heet dat ook alweer... gebiedendewijs enkelvoud. 'Loop naar de pomp', 'spring in de lucht' of 'los op'. Nou ja... 't zal wel normaal zijn tegenwoordig...

Eerst maar eens gelijkstellen:
logx+log(x-3)=1 (x3)
log(x(x-3))=1
x(x-3)=10
x2-3x-10=0
(x-5)(x+2)=0
x=5 of x=-2 (v.n.)
Grafiek tekenen op je GR:
Conclusie: x5

Zie ook Rekenregels machten en logaritmen

WvR
zondag 12 september 2004

©2001-2024 WisFaq