Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Seconden en hondersten van seconden

Beste,
Ik heb de opdracht gekregen om de snelheid van een loper te bepalen. Hij loopt 1 mile en doet daar 3:43.13 over. nu moet ik dat omzetten in m/s en km/h.
Ik blijf haperen bij het omzetten van die tijd in seconden. Ik weet niet wat ik met die 13 hondersten aanmoet. Kunnen jullie mij soms helpen?
Alvast bedankt

davy
2de graad ASO - zaterdag 11 september 2004

Antwoord

Wat is een mile ook weer...?

Mile, Statute = 1609.344 m. Dit is 'dé' mijl
Mile, Nautical UK = 1853.184 m.
Mile, Nautical international = zeemijl = 1852 m.
Mile, Nautical, zeemijl = 1828.8 m.

We nemen de eerste dan maar!
1 mile = 1609.344 meter

3:43.13 is 3ˇ60+43,13 seconden = 223,13 seconden.

Dus de snelheid is 1609,344/223,13 m/s. Even uitrekenen en dan nog eventueel omrekenen naar km/uur.

WvR
zondag 12 september 2004

©2001-2024 WisFaq