Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunt bepalen

Hoe kan ik het nulpunt bepalen van
cosaÖ(5-4cosa)-2sina=0

Ik heb al het volgende geprobeerd:

Û cosaÖ(5-4cosa)=2sina
Û cos2a(5-4cosa)-4sin2a=0

Maar dit leidt (denk ik) tot niets??

Kunnen jullie me met dit probleem helpen?

Groetjes

Wendy
3de graad ASO - zaterdag 11 september 2004

Antwoord

dag Wendy

Je bent wel op de goede weg hoor.
Bedenk hoe je van sin2(a) kunt maken: 1 - cos2(a)
Vervolgens hou je een vergelijking over met alleen cos(a) als onbekende, dus daarin kun je cos(a)=t substitueren.
Je krijgt dan een derdegraadsvergelijking in t. Kun je nu verder?
succes,

Anneke
zaterdag 11 september 2004

©2001-2024 WisFaq