Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten om asymptoten te bepalen

Ik heb nog een probleempje met het bpalen van de asymptoten van de volgende functie:
f(x)= Bgcos(x2-1)

Verticale asymptoot: geen want geen noemer

Horizontale asymptoot:
lim +¥ Bgcos(x2-1)= ??

Als ik de grafiek bekijk zou ik denken dat y=0 en y=p horizontale asymptoten zijn maar hoe kan je die limiet berekenen?

Alvast bedankt voor de hulp...

Sabine
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 11 september 2004

Antwoord

dag Sabine,
Ik weet niet welke grafiek jij bekeken hebt, maar bij mij ziet-ie er zo uit:
q27244img1.gif
en daar valt echt geen asymptoot aan te ontdekken.
Bedenk goed welke waarden van x er allemaal in het domein van de functie zitten. Je zult dan merken dat x helemaal niet naar ¥ kan gaan.
groet,

Anneke
zaterdag 11 september 2004

©2001-2025 WisFaq