Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken je 66,6666... % van 9-10?

hoe bereken je 66.6666... % van 9^-10 ?
het valt onder het hoofd stuk logaritmes, maar ik raak er niet uit. Hopelijk helpen jullie me deze keer wel.

Bedankt!

Kimmy
Iets anders - zaterdag 11 september 2004

Antwoord

dag Kimmy,

66.6666...% is hetzelfde als 2/3 deel.
Dus:
2/3·9-10 = 2/3·9^10 = 2/3·3^20
want 910 = (32)10 = 320
dus
2/3^21 of 2·3-21
Het heeft niet zo veel met logaritmes te maken, maar wel met machten en daarbij behorende rekenregels.
Hopelijk ben je hiermee geholpen.
groet,

Anneke
zaterdag 11 september 2004

©2001-2024 WisFaq