Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veeltermfuncties

ik moet een veel term functie oplossen en een bij een van de veeltermfunctie staat (x-x2)2 , normaal als er (x2-25)staat dan weet ik dat het 5 en -5 is dmv -Öc/a enÖc/a maar wnr er (x-x2) staat ben ik even vergeten wat te doen men uitkomst is 1 omdat 1-(1)2 = 0 klopt dit of is er een manier om ook dit te bewijzen , alvast bedankt

manne
3de graad ASO - vrijdag 10 september 2004

Antwoord

Hallo Manne,

Een van de uitkomsten is inderdaad gelijk aan 1.Maar als je 0 invult klopt het ook.

(x-x2)=0
x(1-x)=0
dus x=0 of x=1

Zie Ontbinden in factoren

wl
zaterdag 11 september 2004

©2001-2024 WisFaq