Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken

hoe zet je een decimale (zuivere en of gemengd) repeterende breuk om in een onvereenvoudigbare breuk
(bijv. 0,6666666666..... is 2/3 maar hoe kom je daartoe? Wat is de truc?)

michie
Overige TSO-BSO - donderdag 9 september 2004

Antwoord

Het volgende voorbeeld:

We nemen x=0,03030303030.... (repeterend)
Dan is 100·x= 3,030303030303......

Dus 99·x = 3 en daarmee x = 3/99 = 1/33.

FvL
donderdag 9 september 2004

©2001-2025 WisFaq