Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Regressie: Coderen van dummies

Ik werk momenteel met een bestand waarin geslacht is gecodeerd als man=2 en vrouw=1. Ik wil echter gelacht als dummy in mijn regressie analyse opnemen en moet daarvoor deze data hercoderen tot man=0 en vrouw=1. Wellicht kan iemand mij vertellen op welke wijze dit het snelst gaat.

Hartelijk dank!

Luc
Student universiteit - donderdag 9 september 2004

Antwoord

De nieuwe variabele geslacht wordt 2-geslacht.....
of zoiets als RECODE geslacht = 2-geslacht

Ps het If commando gebruiken om alleen bij de man de 2 in 0 te veranderen kan uiteraard ook, maar kost meer werk.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
donderdag 9 september 2004

©2001-2024 WisFaq