Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten van goniometrische functies

Hallo,
ik ben een inhaalcursus wiskunde aan het volgen maar bij limieten van goniometrische functies zit ik vast.

het zijn vooral oefeningen zoals :

lim x$\to$0 sinx/x =

lim x$\to$0 tanx/x =

lim x$\to$0 sin23x/x2 =

en nog zulke
die ik nie begrijp.

kan je mij mss helpen met mij een soort van 'rekenregel'of zo te vertellen of mij helpen die oefeningen op te lossen, zodat ik alle andere oefeningen kan oplossen?

alvast vriendelijke groeten
en bedankt op voorhand

randy
3de graad ASO - donderdag 9 september 2004

Antwoord

1) Standaard limiet of de regel van l'Hopital gebruiken. Komt 1 uit.
2) Volgt uit 1) door tanx/x te schrijven als sinx/x·1/cosx. Komt 1 uit.
3) Schrijf sin23x/x2 als sin3x/x·sin3x/x = 3·sin3x/3x·3·sin3x/3x etc.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
donderdag 9 september 2004

©2001-2024 WisFaq