Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het snijpunt van twee rechten

De opdracht gaat als volgt:
Bereken het snijpunt van de rechten met als vergelijkingen
2x-4y=0
2x-3y=-x-y-4

waarschijnlijk moet ik dit ahv eliminatie van 1 term oplossen, maar dan ...
Zou het mogelijk zijn de volledige werwijze te geven, dat maakt het waarschijnlijk beter verstaanbaar.
Bedankt!

sorry foutje
2x-4y +5=0
2x-3y=-x-y-4

ikky
Iets anders - woensdag 8 september 2004

Antwoord

Eerste regel:
2x-4y+5=0, dus 2x=4y-5, dus x=2y-21/2.
Invullen in de tweede vergelijking en oplossen dan weet je y, en dus ook x.
Toch?

hk
woensdag 8 september 2004

©2001-2024 WisFaq