Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel met 2 vergelijkingen en 2 onbekenden

De opdracht gaat als volgt:
Bereken het snijpunt van de rechten met als vergelijkingen
2x-4y=0
2x-3y=-x-y-4

waarschijnlijk moet ik dit ahv eliminatie van 1 term oplossen, maar dan ...
Zou het mogelijk zijn de volledige werwijze te geven, dat maakt het waarschijnlijk beter verstaanbaar.
Bedankt!

Ikky
Iets anders - woensdag 8 september 2004

Antwoord

De eerste vergelijking luidt: 2x-4y=0.
Dus 2x=4y, dus x=2y.
Even invullen in de 2e vergelijking en je weet y, en dus x.
Toch?

hk
woensdag 8 september 2004

©2001-2024 WisFaq