\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 16688 Re: Getal van Euler maar hoe moet je dan een functie differentieren die e^3x is bijvoorbeeld? blijft dat ook gewoon hetzelfde? Sabine Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 september 2004 Antwoord Beste Sabine,Daarvoor moet je de kettingregel gebruiken. Je neemt u=3x. Dan is f(x)=eu.Volgens de kettingregel is dan de afgeleide f'(x)=f'(u)·u'(x) = e3x·3 = 3e3x. Zie De kettingregel FvL woensdag 8 september 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
maar hoe moet je dan een functie differentieren die e^3x is bijvoorbeeld? blijft dat ook gewoon hetzelfde? Sabine Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 september 2004
Sabine Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 september 2004
Beste Sabine,Daarvoor moet je de kettingregel gebruiken. Je neemt u=3x. Dan is f(x)=eu.Volgens de kettingregel is dan de afgeleide f'(x)=f'(u)·u'(x) = e3x·3 = 3e3x. Zie De kettingregel FvL woensdag 8 september 2004
Zie De kettingregel
FvL woensdag 8 september 2004
©2001-2024 WisFaq