Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een (bijzondere) driehoek

g(x)=Öx ; In een bepaald punt maakt de raaklijn aan de grafiek van g een hoek van 45° met de positieve x-as. Bereken de oppervlakte van de driehoek gevormd door die raaklijn, de rechte y=0 en de rechte x=1/2

Na het maken van een figuur in derive deed ik eerst dit:

g(x)=Öx en x0
g'(x)=1/(2Öx)=rico t (raaklijn)
rico t= tan45° = 1
1= 1/(2Öx) Û x=1/4
P(1/4,1/2)

Maar dan??
Kan iemand me met dit wiskundig probleem verder helpen?

Groetjes

Sabine
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 september 2004

Antwoord

Je start is goed. Je moet nu als eerste de raaklijn in het punt P opstellen (maak er dus een vergelijking van) en die lijn daarna snijden met de x-as.
Dan is de rest simpel, want het is niets anders dan de oppervlakte van een driehoek die gevraagd wordt.

MBL
maandag 6 september 2004

©2001-2024 WisFaq