Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 27076 

Re: Re: Re: Gelijkheid aantonen

daarna vermenigvuldig ik beide leden met ( 1 - tan 3p/4tan p/3 maar het lukt me niet om het juist uit te werken . Wil je aub de werkwijze eens goed noteren zodat ik het zie hoe het moet ? Ik zoek er al enkele uren op maar het lukt echt niet ..
Groetjes , Lien

Lien
3de graad ASO - zondag 5 september 2004

Antwoord

1) Vul eerst de waarden van tan(3/4p) en tan(1/3p) in.
Je krijgt (-1-Ö3)/(1-Ö3)=-1*(1+Ö3)/(1-Ö3)
2) vermenigvuldig teller en noemer met (1+Ö3)
Je krijgt:
-(1+Ö3)2/((1-Ö3)(1+Ö3))=
-(1+Ö3)2/(1-3)=1/2(1+Ö3)2=1/2(1+2Ö3+3)=
1/2(4+2Ö3)=2+Ö3

hk
zondag 5 september 2004

©2001-2024 WisFaq