Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 27052 

Re: Snijdende krommen

Bedankt voor de duidelijke uitleg! Ik heb inderdaad geprobeerd de snijpunten te vinden, ik heb dat gedaan a.d.h.v.e. matrix en dan bekom ik
x2=8, y2=4 en dus x=2Ö2 of x=-2Ö2 en y=-2 of y=+2 Maar hoe bekom ik dan precies de snijpunten?

Dank bij voorbaat...

Sabine
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 5 september 2004

Antwoord

Als je x=Ö8 in een vergelijking invult, vind je dat y2=4.
Bij x=Ö8 horen dus twee waarden van y, namelijk y=2 en y=-2.
De coördinaten van de behorende punten zijn dan:
(Ö8 ; 2) en (Ö8 ; -2)
Doe je hetzelfde met x=-Ö8, dan vind je ook y2=4.
De andere twee snijpunten zijn dan:
(-Ö8 ; 2) en (-Ö8 ; -2)
q27056img1.gif
En een plaatje helpt ook! De raaklijnen in één van de snijpunten zijn ook getekend.
En het lijkt erop, dat de krommen daar loodrecht op elkaar staan.
En vanwege de symmetrie is dat dan ook het geval in de andere snijpunten...

N.B.
Beide vergelijkingen zijn van de vorm ax2 + by2 + c = 0.
De raaklijn in een punt (p ; q) van zo'n kromme heeft de vergelijking:
apx + bqy + c = 0

dk
zondag 5 september 2004

 Re: Re: Snijdende krommen 

©2001-2024 WisFaq