Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gewicht buis berekenen

Hallo,

Ik zou graag willen weten hoe ik het gewicht uitreken van een buis van Æ160mm x 10mm (wanddikte)x 2800mm (lengte).
Ik weet dat hier ook de dichtheid c.q. soortelijk gewicht in opgenomen dient te worden maar ik kom er niet helemaal uit. alsvast bedankt

Jeroen
Iets anders - woensdag 1 september 2004

Antwoord

De inhoud van een cilinder met straal r en hoogte h is $\pi$r2h, dus:
Bereken eerst het volume van een massieve buis:
$\pi$×(buitendiameter/2)2×lengte.
Bereken dan het volume van het holle gedeelte:
$\pi$×(binnendiameter/2)2×lengte.
Trek deze twee van elkaar af en je weet het volume.
Dit vermenigvuldig je met de soortelijke massa.
Let daarbij goed op de eenheden en klaar is kees.

hk
woensdag 1 september 2004

Re: Gewicht buis berekenen

©2001-2024 WisFaq