\require{AMSmath} Cirkel snijden met derdegraads vergelijking Als je C: x2+y2=-2x wil snijden met x3=4y, hoe bereken dan je dan de algabraische coordinaten van het snijpunt?groetjes ruben ruben Iets anders - dinsdag 31 augustus 2004 Antwoord Hi Je lost gewoon het stelsel op van de 2 vergelijkingen: x3=4y y=1/4x3 (1) invullen in de vergelijking C: 1/16x6+x2+2x Dit is een vergelijking in X, dus op te lossen (met benaderingsmethode, of mathcad ofzo) x=-1.51 (2) x=0 (3) , en dan zijn er nog irreele nulpunten. (in totaal 3) En de y waarden vinden we door (2) en (3) in te vullen in (1) en we krijgen: y=-13.772 y=0 en we hebben de nulpunten gevonden... Dus int kort: Stelsel van de vergelijkingen oplossen. MvG Jan js dinsdag 31 augustus 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als je C: x2+y2=-2x wil snijden met x3=4y, hoe bereken dan je dan de algabraische coordinaten van het snijpunt?groetjes ruben ruben Iets anders - dinsdag 31 augustus 2004
ruben Iets anders - dinsdag 31 augustus 2004
Hi Je lost gewoon het stelsel op van de 2 vergelijkingen: x3=4y y=1/4x3 (1) invullen in de vergelijking C: 1/16x6+x2+2x Dit is een vergelijking in X, dus op te lossen (met benaderingsmethode, of mathcad ofzo) x=-1.51 (2) x=0 (3) , en dan zijn er nog irreele nulpunten. (in totaal 3) En de y waarden vinden we door (2) en (3) in te vullen in (1) en we krijgen: y=-13.772 y=0 en we hebben de nulpunten gevonden... Dus int kort: Stelsel van de vergelijkingen oplossen. MvG Jan js dinsdag 31 augustus 2004
js dinsdag 31 augustus 2004
©2001-2024 WisFaq