\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 11767 Re: Alternatief voor iteratieve methode voor berekening nulpunten hoi , deze valt best mee hoor hij past op een half a4-tje en is te doen zonder rekenmachine als volgt alles door twee delen geeft x3-3x-1=0 x = z-1/3.-3 = z+1 z2+2z+1 z3+3z2+3z+1 z3+3z2+3z+1 -3z2-6z-3 -1 optellen z3-3z-3=0 p=-3 q=-3 bereken de discriminant p3/27+q2/4 =-1+9/4= 5/4 wortel D =Ö(5/4)= 1/2Ö(5) -q/2=3/2 dus x=1+3Ö(3/2+1/2Ö5) +3Ö(3/2-1/2Ö5) groetjes ruben ruben Iets anders - dinsdag 31 augustus 2004 Antwoord Dank je wel voor de aanvulling wh vrijdag 3 september 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoi , deze valt best mee hoor hij past op een half a4-tje en is te doen zonder rekenmachine als volgt alles door twee delen geeft x3-3x-1=0 x = z-1/3.-3 = z+1 z2+2z+1 z3+3z2+3z+1 z3+3z2+3z+1 -3z2-6z-3 -1 optellen z3-3z-3=0 p=-3 q=-3 bereken de discriminant p3/27+q2/4 =-1+9/4= 5/4 wortel D =Ö(5/4)= 1/2Ö(5) -q/2=3/2 dus x=1+3Ö(3/2+1/2Ö5) +3Ö(3/2-1/2Ö5) groetjes ruben ruben Iets anders - dinsdag 31 augustus 2004
ruben Iets anders - dinsdag 31 augustus 2004
Dank je wel voor de aanvulling wh vrijdag 3 september 2004
wh vrijdag 3 september 2004
©2001-2024 WisFaq