\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 26253 Re: Welke waarde van x voldoet aan de vergelijking Deze vraag lukt mij nog niet, begrijp het laatste stukje uitleg niet.Op een gegeven moment heb je dus; cos( 3x + 30°) = 0,5Ö2En kan hier geen geschikt antwoord uit vinden ( het is niet 45°,niet 360°- 45°, niet 360°+45° enzovoort )Dus verder kom ik niet, want begrijp niet dat cos(3x + 30°) gelijk is aan - 0,5Ö2 Want er stond geen 'min' voor ,in de vergelijkingAlvast bedankt!Groetjes Jen Jen Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 augustus 2004 Antwoord We stellen vast:1.cos(45°)=1/2Ö2 (modulo 360°)cos(315°)=1/2Ö2 (modulo 360°)Denk maar aan de grafiek van de cosinus.Zie eventueel Wat is de sinusfunctie?2.x2=2x=Ö2 of x=-Ö2Dit geldt dan ook voor (cos(3x + 30°))2=1/2. Er geldt dan:cos(3x + 30°)=Ö(1/2) of cos(3x + 30°)=-Ö1/2Waarmee je problemen opgelost zouden moeten zijn... WvR zaterdag 28 augustus 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Deze vraag lukt mij nog niet, begrijp het laatste stukje uitleg niet.Op een gegeven moment heb je dus; cos( 3x + 30°) = 0,5Ö2En kan hier geen geschikt antwoord uit vinden ( het is niet 45°,niet 360°- 45°, niet 360°+45° enzovoort )Dus verder kom ik niet, want begrijp niet dat cos(3x + 30°) gelijk is aan - 0,5Ö2 Want er stond geen 'min' voor ,in de vergelijkingAlvast bedankt!Groetjes Jen Jen Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 augustus 2004
Jen Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 augustus 2004
We stellen vast:1.cos(45°)=1/2Ö2 (modulo 360°)cos(315°)=1/2Ö2 (modulo 360°)Denk maar aan de grafiek van de cosinus.Zie eventueel Wat is de sinusfunctie?2.x2=2x=Ö2 of x=-Ö2Dit geldt dan ook voor (cos(3x + 30°))2=1/2. Er geldt dan:cos(3x + 30°)=Ö(1/2) of cos(3x + 30°)=-Ö1/2Waarmee je problemen opgelost zouden moeten zijn... WvR zaterdag 28 augustus 2004
WvR zaterdag 28 augustus 2004
©2001-2024 WisFaq