Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie

Hallo
Ik zit met enkele goniometrie sommen die ik totaal niet opgelost krijg. Zou u zo vriendelijk willen zijn om ze op te lossen met uitwerking? Ik zou het zeer op prijs stellen.
  1. cos 2x = sin(x – p/4)
  2. 2cos²x + 3 sin x = 2
  3. 2cos²x = sin 2x
  4. 3sin 2x + 4cos 2x = 0
  5. Gegeven is de functie: U(t) = 3·sin (2pt – 1) – 2
    0t2
    1. Hoe groot is de periode van de trilling
    2. Hoe groot is de amplitude van de trilling
    3. Bereken op welke tijdstippen de uitwijking U(t) nul is
    4. Wat is de grootste uitwijking die het voorwerp kan krijgen?
    5. Op welke tijdstippen is de uitwijking op zijn grootst
hoop snel iets te horen van u
alvast bedankt

mik
Iets anders - zaterdag 28 augustus 2004

Antwoord

Zeker de spelregels niet gelezen! Ik ga 't niet voor je doen, maar ik zal je per opgave een tip geven!
  1. Gebruik cos(x)=sin(p/2-x)
  2. Schrijf cos2x als 1-sin2x, dan kan je wel verder...
  3. Schrijf sin(2x) als 2sin(x)cos(x) en dan verder...
  4. Gebruik tan(2x)=sin(2x)/cos(2x) en je bent een heel eind...
  5. Op Periodieke functies staat ie al.

WvR
zondag 29 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq