Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met onbekende in kwadraat

hallo,

ik heb de 2 volgende vergelijkingen, waar ik de onbekende x wil uithalen, maar momenteel slaag ik er niet in ... kunnen jullie mij helpen ?

onbekenden : x,y,z

vgl 1 : 25z2+y2(7-x)2=y2z2
vgl 2 : y2(2-x)2=y2z2

ik heb dan nog een vergelijking waar ik nog een onbekende ermee kan uit filteren om tot een oplossing voor het stelsel te komen

alvast bedankt voor de hulp

pet0et
Student universiteit België - vrijdag 27 augustus 2004

Antwoord

Uit vgl 2 volgt:
y=0 of (2-x)2=z2
dus
y=0 of 2-x=z of 2-x=-z
dus
y=0 of x=2-z of x=2+z
Elk van deze 3 mogelijkheden kun je in vgl 1 invullen.
y=0 levert z=0, de andere twee mogelijkheden leveren bij invullen in vgl 1 een vergelijking in y en z.

hk
vrijdag 27 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq