Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitieve bepalen van f(x)=x²+2x

Ik heb een vraag. Ik moet de ò(x2 +2x) dx bepalen...
...maar volgens het online primitiveren krijg ik
dit eruit
1/3x3 + x2 + C
en het goede antwoord zou volgens mijn boek moeten zijn
((x+1)3)/3-x+C

karin
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 27 augustus 2004

Antwoord

De antwoorden zijn (op de factor C na) hetzelfde. Dit zou je toch zelf makkelijk moeten kunenn aantonen!

1/3(x+1)3-x+C=
1/3(x3+3x2+3x+1)-x+C=
1/3x3+x2+x+1/3-x+C=
1/3x3+x2+1/3+C=
1/3x3+x2+D

Eerlijk gezegd lijkt me 'jouw' antwoord meer voor de hand te liggen.

WvR
vrijdag 27 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq