Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren van een functie met een e-macht: xe^(2x)

Hoe bereken ik de waarde van:

1/2 ò xe2xdx

Els
Student universiteit - donderdag 26 augustus 2004

Antwoord

Een primitieve kun je bepalen met partieel primitiveren:
òf'g=fg-òfg'
Kies in die geval f'(x)=e2x en g(x)=x
Je krijgt dan
òxe2x=1/2xe2x-ò1/2e2x
=1/2xe2x-1/4e2x

hk
donderdag 26 augustus 2004

 Re: Integreren van een functie met een e-macht 

©2001-2024 WisFaq