Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen

Je wilt een auto kopen en je hebt 10 500 euro uitgezet op samengestelde intrest gedurende 4 jaar. J eindkapitaal is 11 400 euro geworden. Tegen welke jaarlijkse rentevoet heb je dit uitgezet ? Mijn uitkomst is 1.0208 ma denk dat deze niet klopt.


Ik begrijp deze oefening totaal niet.
Vriendelijke groeten Giel.

Giel K
Overige TSO-BSO - woensdag 25 augustus 2004

Antwoord

Goed gedaan:
10500×p4=11400
p4=11400/10500=1.085714
p=(1.085714)1/4=1.020771.0208
Het rentepercentage is dus 2.08% per jaar.

hk
woensdag 25 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq