Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

TI - 89

ik zoek de formule voor : de afgeleide van een vergelijking en ten tweede voor de nulpunten te berekenen.
beide op TI-89

Bram C
3de graad ASO - dinsdag 24 augustus 2004

Antwoord

Als je b.v. x^2 wilt differentieren toets je F3 (Calc)
Uit het keuze menu kies je dan 1 d( differentiate.
In de invoerregel komt nu d( te staan.
Hierachter tik je dan x^2,x).
Er staat nu d(x^2,x). Toets dan Enter


Als je x^2-3x=0 wilt oplossen toets je F2 Algebra.
Kies optie 1) solve.
In de invoerregel staat nu
solve(
Tik hierachter x^2-3x=0,x)
Er staat nu
solve(x^2-3x=0,x). Tik nu op ENTER.

hk
woensdag 25 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq