Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische Ongelijkheid

Hoi ,

sin2x(cos x/2 + sin 1/2) 0

Ik heb zo gedaan :
sin2x vervangen door 2sinxcosx en dan loopt het mank , want ik kan die x/2 niet vervangen :s

Mathia
3de graad ASO - maandag 23 augustus 2004

Antwoord

Als a×b0 dan:
(a0 en b0) of (a0 en b0)
Je moet dus oplossen:
(sin(2x)0 en cos(x/2)+sin(1/2)0) of (sin(2x)0 en cos(x/2)+sin(1/2)0)

Het handigst maak je dan even tekenschema's.
Ik neem aan dat het geen probleem is uit te zoeken waar sin(2x) groter of kleiner dan nul is.
Verder zou je dan uit moeten zoeken waar cos(x/2)+sin(1/2)=0.
Dus cos(x/2)=-sin(1/2)
dus sin(p/2-x/2)=sin(-1/2).
Ik hoop dat het verder zo wil lukken.

hk
maandag 23 augustus 2004

 Re: Goniometrische Ongelijkheid 

©2001-2025 WisFaq