Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afleidbaarheid

is een functie nooit afleidbaar in zijn nulpunten ?

freder
3de graad ASO - maandag 23 augustus 2004

Antwoord

Er zijn tegenvoorbeelden te vinden van jouw bewering, dus het geldt niet altijd.
Neem een simpel voorbeeld, de dalparabool f(x)=x2. Heeft als nulpunt x = 0. De afgeleide f'(x) = 2x. In het punt x = 0 is de afgeleide f'(0) = 0. Dus het nulpunt is afleidbaar.

Of als je het formeler wilt hebben,
q26745img1.gif

Groetjes,

Davy.

Davy
maandag 23 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq