Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Semi-logaritmisch diagram

Goeiedag iedereen,

Ik heb een probleempje ivm semilogaritmische diagrams. Ik weet namelijk niet wat dit is en hoe ik hier aan moet beginnen. Zou iemand me kunnen helpen aan de hand van volgende oefening?

Vergelijk de evolutie van het aantal cliënten van Dienst A en Dienst B in een semi-logaritmisch diagram + bespreek kort het resultaat.
in 1980: Dienst A: 400, Dienst B: 120, Log A = 2,602 en Log B = 2,079
in 1981: Dienst A: 460, Dienst B: 170, Log A = 2,663 en Log B = 2,230
in 1982: Dienst A: 590, Dienst B: 250, Log A = 2,771 en Log B = 2,398
in 1983: Dienst A: 630, Dienst B: 310, Log A = 2,779 en log B = 2,491

Annemi
Overige TSO-BSO - zaterdag 21 augustus 2004

Antwoord

Volgens mij is het de bedoeling dat je de grafieken tekent op (half-)logaritmisch papier. Als je dat doet krijg je een soort grafiek als dit:

q26716img1.gif

Nu is de vraag: wat heb je er aan? Volgens mij niet veel. Er zijn wel goede redenen voor het gebruik van Logaritmische schalen, maar enig voordeel hier zie ik er niet van.

Bovendien: wat moeten we nog bespreken? Dat ze toenemen en de een meer dan de andere?

WvR
zaterdag 21 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq